Üniversite zorunlu ders nedir?
Zorunlu dersler; Öğrencinin bölümüne göre öğrenimi sırasında alması gereken derslerdir. Seçmeli dersler; Öğrencinin tercihi ve danışmanın onayı ile fakülte ve yüksekokullarımız tarafından önerilen derslerden ders içi veya ders dışı olarak seçilebilen derslerdir.
Türk Dili ve Edebiyatı devam zorunluluğu var mı?
Evet zorunludur. Her ders için %70 katılım zorunluluğu vardır.
Türk Dili Dersinin Amacı Nedir?
Türkçe dil derslerinin amacı öğrencilere Türk dilinin özelliklerini ve işleyiş kurallarını örneklerle göstermektir. Duygularını, düşüncelerini, planlarını, izlenimlerini, gözlemlerini ve deneyimlerini sözlü ve yazılı olarak doğru ve etkili bir şekilde ifade etme becerisini ve alışkanlığını kazandırmak; yazılı ve sözlü metinler aracılığıyla…
Ortak zorunlu ders nedir?
Ortak zorunlu dersler nelerdir? Ortak Zorunlu Dersler, üniversitenin tüm fakültelerinde, fakülte ve meslek yüksekokulu ayrımı yapılmaksızın, aynı derslerin bir kısmının tek bir sistem üzerinden okutulması sistemidir.
Zorunlu dersler hangileri?
Yükseköğrenimdeki tüm öğrenciler için Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türkçe ve Yabancı Diller, öğrenimleri sırasında kendi uzmanlık derslerine ek olarak zorunlu derslerdir. Öğrenciler ayrıca spor veya güzel sanatlar dallarından birini seçmek zorundadırlar.
Zorunlu ders varsa mezun olunur mu?
Mezun olmak için en az 240 ECTS toplam gereklidir. Zorunlu dersleri ve ECTS’de ihtiyaç duyduğunuz kadar seçmeli dersi seçmeli ve bu derslerin hepsini başarıyla tamamlamalısınız.
Üniversitede edebiyat zorunlu mu?
Yukarıdaki oranlar 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 5/i maddesine uygundur. Maddenin bir parçasıdır. Halen yürürlükte olan kanunun bu maddesine göre, birinci sınıftaki öğrenciler iki yarıyıl boyunca tıp, mühendislik, meslek okulu, tarih, edebiyat, hukuk vb. okuyabilirler. Yukarıdaki dersler, hangi bölümde eğitim gördüklerine bakılmaksızın tüm bölümlerde zorunludur.
Türk Dili ve Edebiyatı geçme notu 70 mi?
Zarife Seçer, Okul Öncesi Eğitimi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yer alan, ortaokullarda 45 olan not ortalamasının Türkçe dersi için 70’e, diğer dersler için ise 50’ye çıkarılması kararını değerlendirdi.
Dil bölümlerinde devam zorunluluğu var mı?
Evet, zorunludur. Her seviye için devamsızlık hakkı “40” saattir. Her öğrenci kendi seviyesinin derslerinin %80’ine katılmak zorundadır. Öğrencinin devamsızlığı “42” saate ulaşırsa, devamsızlık nedeniyle ilgili seviyeden kalır.
Üniversitede Türk Dili Dersi Nedir?
Dersin amacı: Türk dilinin yapı ve işleyişini öğretmek; öğrencilere düşündüklerini ve tasarladıklarını sözlü ve yazılı olarak aktarabilecekleri doğru, düzgün ve güzel anlatım becerisi kazandırmak.
Türk dili kaç yıllık?
Karamanoğlu Mehmet Bey’in 13 Mayıs 1277’de Türkçe’yi resmi dil olarak tanıma kararnamesinin 745 yıl önce yıldönümü bugün resmi tatil olarak kutlanıyor. Kadim dilimiz Türkçe, köklü ve köklü geçmişiyle büyük bir medeniyetin dilidir.
Türk Dili Dersi bize ne kazandırır?
İnsanlara edebiyatın dil aracılığıyla gerçekleştirilen sanatsal bir etkinlik olduğunu anlatmak. Edebi metinleri yapı, tema, dil, ifade ve anlam bakımından yazıldıkları dönemin zihniyetiyle ilişkilendirmek. Okuma, anlama ve yorumlama zevkini ve alışkanlığını kazandırmak.
Ortak zorunlu derslerden kalınca ne olur?
Bir yarıyılda sınavına girilip geçilemeyen ortak (zorunlu) ders, bir sonraki yarıyılda tekrar yapılır. Genel (zorunlu) derslerin sınavına üç kez girip geçemeyenler bu derslere katılmaktan muaf tutulur. Yani bu derse katılma zorunluluğu yoktur.
Üniversite ortak dersler hangileri?
Genel Zorunlu Dersler Bu dersler; Yabancı Dil, Türk Dili, Bilgisayar ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi’dir.
5i derslerinden kalırsak ne olur?
Üniversitemizde bu derslere “5/I dersleri” de denmektedir. 5I derslerinden başarısız olan öğrenciler, diğer tüm derslerden başarılı olsalar bile diplomalarını alamazlar.
Üniversitede her derse girmek zorunlu mu?
Evet, zorunludur. Her döviz kuru için “46” saattir. Her öğrenci, lisans programındaki derslerin %85’ine katılmalıdır. Öğrencinin devamsızlığı “48” saate ulaşırsa, devamsızlık nedeniyle başarısız sayılır.
Zorunlu dersten kalınca ne olur üniversite?
Üniversitede bir dersten kalırsanız, o dersi gelecek yıl almanız gerekecektir. Bu dersin zamanlamasıyla çakışan başka bir zorunlu dersiniz varsa, öncelikle aşağıdan aldığınız dersi seçmeli ve çakışan dersi gelecek yıla ertelemelisiniz.
Zorunlu dersten kalınırsa ne olur?
Bir yarıyılda sınava girip başarısız olunan zorunlu ders, bir sonraki yarıyılda tekrar açılır. Ortak zorunlu derslerde sınava üç kez girip başarısız olan öğrenciler bu derslerden muaf tutulurlar (“Türk Edebiyatı” ve “Dil ve Anlatım” dersleri hariç). Bu, bu derse katılma zorunluluğu olmadığı anlamına gelir.
Zorunlu dersleri almak zorunlu mu?
a) Zorunlu dersler; b) Öğrencinin tamamlamakla yükümlü olduğu seçmeli dersler; Öğrencinin isteği dikkate alınarak belirlenen derslerdir. Öğrenci, bölüm tarafından belirlenen sayıda seçmeli ders almak zorundadır.
Kaynak: yapkuryapi.com.tr