İçeriğe geç

Işkın Ne Zaman Alınır

Fındık ışkını ne zaman alınır?

Bu nedenlerle, üretim dönemi boyunca dikilen ana dal sayısı sabit tutulmalı, gelişen kök sürgünleri sonbaharda ve mayıs sonu-haziran başında olmak üzere yılda en az iki kez çakmaktaşı ile temizlenmelidir.

Fındık dip sürgünü temizliği ne zaman yapılır?

Alt sürgünlerin temizliği yılda bir kez, her iki yılda da Mart ayının ikinci haftasında elle yapıldı. Alt sürgünlerin temizliği yılda iki kez, her iki yılda da Mart ayının ikinci haftasında ve Temmuz ayında yapıldı.

Fındığa kireç hangi aylarda atılır?

– Kireç, Kasım-Aralık ayları arasında 3-4 yılda bir uygulanır. Dalların uçlarına 40-50 cm genişliğinde bir bant halinde serilir ve toprağa 5-10 cm derinliğe karıştırılır. – Kireç, hayvan gübresi ve azotlu gübreler çapalama yoluyla toprağa karıştırılmalıdır.

Kışlık gübre ne zaman atılır?

Fosforlu ve potasyumlu gübrelerin yani kış gübrelerinin uygulama zamanı Ekim-Kasım ayları arasındadır. Genellikle 3 yılda bir uygulanan fosforlu gübreler, dal çıkıntısında (dalların altında) ateş çukurlarının etrafına 10-15 cm derinlikte açılan 20-30 çukura dökülür.

Fındık zamanı ne zaman 2024?

Trabzon ilinde fındık hasadının 2024 yılında yapılması kararlaştırıldı. Fındık hasadının yüksek kesimlerde (rakım 500 metre ve üzeri) yapılması kararlaştırıldı.

Giresun’da fındık ne zaman toplanır 2024?

Komisyon kararına göre 2024 yılı hasadından itibaren fındıkların hasat ve ihracat tarihleri ​​şu şekilde belirlendi: Sahil kesimi (0-250 metre): 4 Ağustos 2024. Orta kesim (251-500 metre): 10 Ağustos 2024.

Fındık dibi hangi ayda temizlenir?

Kök ve alt sürgün temizliği yılda iki kez, Eylül, Ekim ve Mayıs aylarında yapılır. Mayıs ayında hasat edilen yer sürgünleri fındık ocaklarının dibine yerleştirilerek fındık ocaklarındaki nemin korunması sağlanır.

Fındık dibi ne zaman çapalanır?

Fındıkların budama zamanı genellikle sonbahardır. Fındık budamasına, bitki örtüsünün durduğu ve yaprakların çoğunun düştüğü zaman dikkate alınarak başlanmalıdır. Kök ve sürgün temizliği: Fındıkların kök sürgünleri oluşturma eğilimi güçlüdür.

Fındık külleme ilacı ne zaman atılır?

Hastalık bahçede ilk kez ortaya çıkıyorsa, belirtileri fark ettiğiniz anda ilaçlamaya başlanmalıdır. Hastalık daha önce ortaya çıktıysa, ilk ilaçlama yapraklar normal boyutuna ulaştığında ve sürgünler 25-30 cm boyuna geldiğinde, yani ekim dönemi olan nisan ayının sonunda yapılmalıdır.

Fındığın verimli olması için ne yapmalı?

Dr. Faruk Özkutlu, fındık üreticilerine çinko gübresi kullanmalarını tavsiye ederek, “Fındığa mutlaka başka gübreler de katacaksınız ama çinko gübresi uyguladıktan sonra veriminiz yüzde 25 oranında artacaktır” dedi.

Fındık için en iyi gübre hangisi?

Fındık tarlalarında yapılan çalışmalar, azotlu gübrenin fındık ağaçlarına en fazla faydayı sağlayan gübre olduğunu göstermiştir. Azotlu gübre kullanımı için en faydalı ayın Mart olduğu bilinmektedir.

Fındığa yaprak gübresi hangi ayda atılır?

Fındık bahçelerinde; yapraklardan elde edilen mikroelementleri (iz elementleri) içeren yaprak gübreleri Mayıs-Temmuz ayları arasında 15-20 gün aralıklarla iki-üç kez uygulanır. İlk uygulama bu ayın sonlarına doğru başlar.

15 15 15 gübre fındığa ne zaman atılır?

Fide gübrelemesi: Her yıl veya dikim yılından sonra iki yılda bir, Kasım-Şubat ayları arasında 15-15-15 kompleks gübresinden 100-200 gr, Mart ayında 100 gr kalsiyum nitrat (Ca(NO3)2) veya CAN, Mayıs ayında 100 gr kalsiyum nitrat (Ca(NO3)2) veya CAN, fide yaşına bağlı olarak 50-150 gr CAN verilmelidir.

Fındığa 26 azot gübre ne zaman verilir?

Günde 20-24 kg saf azot verildiği düşünüldüğünde; Ocak ayında 15 Mart’tan sonra yapılacak ilk uygulamada 650 gram, 20 Mayıs’tan sonra yapılacak ikinci uygulamada 650 gram olmak üzere toplam 1.300 gram %26’lık CAN gübresi uygulanmalıdır.

Fındıkta DAP gübresi ne zaman atılır?

Tahıl ve benzeri bitkilerde DAP gübresinin ekimden hemen önce veya ekim sırasında ekim derinliğine kadar ekim mibzeriyle şeritler halinde uygulanması en uygunudur.

Fındık karanfili ne zaman açar?

Şömine. Bu ay, karanfil olarak da adlandırılan dişi çiçekler fındık dallarında belirmeye başlar. Pullarla kaplı bir tomurcuğun ucundan çıkan ince, saç benzeri uzantıları olan ve çeşidine bağlı olarak kırmızı, bordo ve pembe arasında değişen bu dişi çiçekler, gelecekte fındık çalıları haline gelecektir.

Fındık dalı ne zaman kesilir?

Budama: Ekim, Kasım, Aralık ve Ocak aylarında yapılır. Bu zamanlarda ocak ve dalların inceltilmesinin yanı sıra kurumuş, kırılmış, yaşlanmış, hastalıklı, zararlı böceklenmiş ve hasat edilmiş dallar alttan kesilir.

Fındık kozalak akarı ilacı ne zaman atılır?

Kimyasal mücadele için en uygun zaman, akar göçünün yoğun olduğu Nisan sonu ve Mayıs başındaki bir haftalık dönemdir. Bu dönemde, terminal sürgünler 4-4,5 yapraklı olduğunda, yeni tomurcuklar bir iğne başının yarısı kadar olduğunda ve yeni gelişen meyveler mercimek büyüklüğünde olduğunda ilaçlama yapılmalıdır.

Fındık külleme ilacı ne zaman atılır?

Hastalık bahçede ilk kez ortaya çıkıyorsa, belirtileri fark ettiğiniz anda ilaçlamaya başlanmalıdır. Hastalık daha önce ortaya çıktıysa, ilk ilaçlama yapraklar normal boyutuna ulaştığında ve sürgünler 25-30 cm boyuna geldiğinde, yani ekim dönemi olan nisan ayının sonunda yapılmalıdır.

Kaynak: Gencsozluk.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

lavitaebella.com.tr