Müfettişlik nasıl bir meslek?
Müfettiş, kamu kurum ve kuruluşları ile bazı özel kuruluşlardaki çalışanları denetleme ve sorgulama yetkisine sahip bir profesyoneldir. Bunlar, teftişleri yürütmek ve rapor hazırlamakla görevli özel eğitimli kişilerdir. Kamu kurumlarındaki teftiş komiteleri altında çalışırlar.
Müfettiş olmak için ne mezunu olmak gerekir?
(c) En az dört yıllık temel eğitim veren üniversitelerin siyasal bilgiler, hukuk, ekonomi, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden birinden veya yetkili makamlarca denkliği tanınan yurt dışındaki bir fakülte veya üniversiteden mezun olmak.
Müfettiş olmak için hangi sınava girilir?
Müfettiş Yardımcılığı kadrosuna giriş sınavı; Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), yazılı sınav ve sözlü sınav olmak üzere üç aşamadan oluşur.
Müfettişler kime bağlıdır?
MADDE 4 – (1) Kurul; Başkan, Başkan Yardımcısı, Müfettişler ve Müfettiş Yardımcılarından oluşur. (2) Kurul, doğrudan Bakana bağlıdır. (3) Müfettişler, görevlerini Bakan adına yaparlar. (4) Müfettişlere; Bakan ve Başkan dışında hiçbir kurum veya makam emir veya talimat veremez.
Müfettiş kaç maaş alır?
Müfettişlerin maaşları ve deneyimleri çalıştıkları kurum ve sektöre göre değişiklik gösterebilir. Türkiye’de bir müfettişin ortalama aylık maaşı 44.000 TL ile yeni başlayanlar için 110 TL arasındadır.
Müfettiş kaç yıl okur?
Bir iş müfettişi kaç yıl eğitim alır? İş müfettişi olmak için dört yıllık bir üniversite eğitimi zorunludur. Üniversiteden mezun olduktan sonra, iş müfettişi yardımcısı sınavına ve iş müfettişi yeterlilik sınavına girmek ve yeterli puanı almak gerekir. Ayrıca, üç yıl boyunca iş müfettişi yardımcısı olarak çalışmak gerekir.
Kaç çeşit müfettiş vardır?
f) Müfettiş: Yönetim ve teftiş başkanını, başmüfettişi ve müfettişleri, g) Müfettiş yardımcısı: Bağımsız olarak teftiş ve soruşturma yapmaya yetkili kılınan müfettiş yardımcılarını, g) Refakatçi müfettiş: Yönetim ve teftiş başkanına yardımcı olacak müfettişleri, ifade eder.
Müfettiş nerelerde çalışabilir?
Müfettişin nerede çalıştığı sorusunun cevabı hem kamu hem de özel kuruluşlarda verilebilir. Çalışma alanlarına örnek olarak bakanlıklar, kamu iktisadi teşebbüsleri, yerel yönetimler, bankalar ve sigorta şirketleri verilebilir.
Müfettişlik için KPSS hangi puan türü?
SINAV İŞLEMLERİ Yazılı sınava girmek isteyen adayların, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda KPSSP40, KPSSP54 ve KPSSP57 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olması gerekmektedir.
Müfettişlik için KPSS şart mı?
İlanlarda ilan edilen KPSS puan türlerinden 75 ve üzeri puana sahip olan ve 35 yaşını doldurmamış adayların, en yüksek puanlı listeye göre boş kadro sayısının iki katı kadar yerleştirme yapılacak adaylar arasında olması gerekmektedir.
Müfettişlik sınavı ne zaman 2024?
Vergi Müfettişliği Yönetmeliği hükümleri uyarınca; Vergi asistanı giriş sınavını başarıyla geçerek vergi asistanı mesleğine hak kazanan adayların duyurusunu görüntülemek için buraya tıklayın. Yazılı aşama 23-24 Mart 2024 tarihleri arasında, sözlü aşama ise 27 Haziran-11 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Müfettişlik kaç puan?
Müfettiş yardımcısı kadrosuna giriş sınavında başarılı sayılabilmek için yazılı ve sözlü sınavlarda 100 (yüz) üzerinden en az 70 (yetmiş) puan alınması gerekir.
Kimler müfettiş olabilir?
Müfettiş olmak için öncelikle temel bir eğitim gereklidir. Müfettişler genel olarak; işletme yönetimi, finans, muhasebe, hukuk, kamu yönetimi, ekonomi, işletme yönetimi ve benzeri alanlarda eğitim almış kişilerden seçilirler.
Müfettiş görevden alabilir mi?
(1) Müfettişler, Devlet Memurları Kanununa tabi personelden, Devlet memurluğunda teftiş, denetim, ön inceleme ve soruşturmalar sırasında gerekli görülenlerden, hizmette kalmaları uygun görülmeyenleri geçici olarak görevden uzaklaştırabilirler.
Müfettişler atanır mı?
Yeterlilik sınavını geçenler, ilgi alanlarına bağlı olarak sınav görevlisi veya finansal hizmetler uzmanı olarak atanacak. Atama için ön koşul, seçme ve yeterlilik sınavını geçmektir. Diğer pozisyonlardan müfettiş pozisyonlarına atamaların aktarılması uygulamasına son verilmiştir.
Müfettiş nedir ne iş yapar?
Müfettiş kimdir sorusunun cevabı genellikle kamu veya özel kuruluşlarda çalışanları denetleyen meslek grubunun çalışanı olarak verilebilir. Müfettiş, bağlı olduğu kuruluşun işleyişini denetler ve izler. Gerekli gördüğü takdirde çalışanlar veya yöneticiler hakkında soruşturma başlatabilir.
Müfettiş görevden alabilir mi?
(1) Müfettişler, Devlet Memurları Kanununa tabi personelden, Devlet memurluğunda teftiş, denetim, ön inceleme ve soruşturmalar sırasında gerekli görülenlerden, hizmette kalmaları uygun görülmeyenleri geçici olarak görevden uzaklaştırabilirler.
Müfettiş olmak için KPSS’den kaç puan almak gerekir?
– 2021 ve 2022 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda KPSSP17, KPSS18, KPSSP22, KPSSP23, KPSSP27, KPSSP28, KPSSP47 ve KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmaları kaydıyla, en yüksek puana sahip sıralama listesine göre ilk 1.750 aday arasından.
Kimler eğitim müfettişi olabilir?
Yasaya göre, ulusal il eğitim müdürlükleri bünyesinde bir Eğitim Müfettişleri Müdürlüğü kurulacaktır. Yardımcı eğitim müfettişi pozisyonu en az dört yıllık yüksek öğrenim ve en az sekiz yıllık öğretmenlik deneyimi gerektirir. Bu niteliklere sahip kişiler sınavı geçtikten sonra bu pozisyonu alabilirler.
Kaynak: beautician.com.tr